Chefmarket

Rozmaringos kacsamell

túró nokedlivel kapros tejszínes mártásban, káposzta ropogóssal

A kacsához:
1 db kacsamell tk.: HUS3209
20 g rozmaring tk.: 7686
1 fej fokhagyma tk.: 9313
1 csipet só tk.: 5567
1 csipet bors tk.: 2924


Káposzta ropogóshoz:
25 g parmezán tk.: 1604
¼ fej káposzta tk.: 7733
1 csipet só tk.: 5567
1 csipet bors tk.: 2924
0,5 dl olíva olaj tk.: 8513

A nokedlihez:
35 dkg liszt tk.: 1163
fél evőkanál só tk.: 5567
275 ml langyos víz
1 db tojás tk.: 6336
20 dkg túró tk.: 5192
fél evőkanál napraforgóolaj tk.: 1495

A tejszínes kapros mártáshoz:
10 g vaj tk.: 1851
50 g kapor tk.: 8735
25 g póréhagyma tk.: 8902
1 gerezd fokhagyma tk.: 9313
2 dl főzőtejszín tk.: 4734
50 g túró tk.: 5192
1 csipet só tk.: 5567
1 csipet bors tk.: 2924

A kacsamell:

A kacsamellet tanácsos előző éjszaka a hűtőszekrényben bőrös felével fölfelé szikkasztani. A sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Sütés előtt a mell bőrös felét éles késsel fél centinként két irányból bevagdossuk, ügyeljünk arra, hogy a húsba ne vágjunk bele. Ezután a kacsamellet mindkét oldalukon sózzuk, feketeborsot törünk rá, majd bőrös felével lefelé forró serpenyőbe rakjuk és közepes lángon 2-3 percig sütjük vagy amíg a bőr világosbarnára nem pirul.

A zsírja hamar elkezd kisülni, ekkor egy szál rozmaringot és egy héjastul megroppantott fokhagymát vetünk mellé. Eközben a mellet nem forgatjuk, de a húsos felét folyamatosan locsolgatjuk a kisült zsírral. Ha túl sok zsírt ereszt lekanalazzuk a felesleget, 2-3 evőkanál zsírnál ne legyen alatta több. Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, ahol a bőrös felén 3-4 percig, majd a húsos felén 2 percig sütjük. Felvágás előtt alufóliával letakarva, rácson pihentetjük 3-4 percet, közben kétszer megfordítjuk.

Káposzta ropogós:

A káposzta ropogóst érdemes a nokedli előtt elkészíteni. A káposztát leveleire tépkedjük, egy keverőtálban befűszerezzük, majd parmezánba forgatjuk. Mindezek után 15 percre 220 fokos légkeveréses sütőbe tesszük. Figyeljük a káposztát, mert a sajt miatt gyorsan megéghet és akkor keserű lesz. 

Míg a káposzta sül, elkészíthetjük a túró nokedlit is.

A lisztet mérjük ki, keverjük el egy fél evőkanál sóval, a túrót törjük össze, a tojásokat verjük fel, majd a túróval együtt adjuk a liszthez. Öntsük hozzá az olajat is. Keverés közben a langyos vizet fokozatosan öntsük hozzá. Végeredményként egy sűrű nokedli tésztát kell kapnunk, amit forrásban lévő sós vízben főzünk ki. Amint feljönnek a víz tetejére már szedhetjük is ki szűrővel. Ha elkészült keverjük el egy kanál étolajjal, közben is többször átkevertem, hogy ne tapadjon össze.

Kapros mártás:

Egy serpenyőben vajat hevítünk, megdinszteljük a préselt fokhagymát és a póréhagymát majd hozzáadom a túrót. Kézi habverő segítségével simára keverem. Hozzáöntöm a tejszínt és sózom, illetve borsozom. Néhány percig kell csak főzni, amíg a tejszín besűrűsödik. Végezetül hozzáadjuk a kaprot is. A túrós nokedlivel melegen összeforgatom. Ezek után az egyes elemeket tetszés szerint tálaljuk.  

Molnár Zsolt
Chef Expert

Szállítási cím

Kérjük, adja meg a címét melyre megrendelését kiszállíthatjuk!

Szállítási cím

Kérjük, adja meg a címét melyre megrendelését kiszállíthatjuk!